avdelare

Öppna Visningar 2021

Datum: 21 & 28 jui

Nu öppnar vi upp portarna för vår årliga visning av slottet och destilleriet! Vid den guidade visningen introducerar vi er för Ellinges spännande historia. Vi går runt i slottets olika rum och berättar om de vackra inventarierna och historien bakom dem, visste du till exempel att Stora Biblioteket innehåller en bok från 1580-talet?

Därefter besöker vi Purity Distillery´s Mikrodestilleri!

Purity Distillery, tidigare Purity Vodka, är en svensk ekologisk premium vodka som görs på höstvete och mältat korn. Spriten destilleras hela 34 gånger i en specialkonstruerad destillationspanna på Ellinge. Purity Vodka är den första vodkan någonsin som vunnit Grand Spirit Masters (2014) och blivit Grand Vodka Master fyra år i rad, 2017 blev Purity utsedd till Världens bästa Vodka. I mars 2020 lanserade man även en trio i gin! Hjärtat av vodkan och ginen är hantverksmässigt tillverkad på Ellinge Slott.

Visningen tar ca 2 h och vi bjuder på fika! Vi startar visningen i korsvirkestallet bredvid Slottet.

Varmt välkommen att boka din plats via länkarna nedan:

21 juli 13:00: Biljetter

21 juli 15:00: Biljetter

28 juli 13:00: Biljetter

Barn (upp till 12 år) får följa med kostnadsfritt på visningen mot uppvisande av biljett. Boka en kostnadsfri barnbiljett, begränsat antal.

Guidade visningar

Ellinge Slott är ett av Skånes äldsta med anor från 1100-talet. Ellinge har tidigare ägts av några av de mäktigaste danska adelsfamiljerna. Vid våra guidade visningar introducerar vi Er i Ellinges spännande historia. Vi går även runt i Slottets olika rum och berättar om de vackra inventarierna.

Tidsåtgång: ca 45 min

Pris: 150 kr/pers inkl.moms
(Minimum 20 personer)

Visning av både Slottet och Purity Distillery

I samband med Ert besök på Ellinge Slott arrangerar vi gärna förmiddagsfika, eftermiddagsfika, lunch eller middag. Kontakta oss så skräddarsyr vi ett förslag som passar just Er grupp.

Prisexempel:

  • Visning av Slottet och destilleriet samt förmiddagsfika eller eftermiddagsfika: 250 kr per person (minimum 20 personer)
  •  Visning av Slottet och destilleriet samt dagens lunch inkl. måltidsdryck och kaffe: 350 kr per person (minimum 20 personer)
  •  Lunch med dagens rätt inkl. måltidsdryck, visning av Slottet och destilleriet samt eftermiddagsfika: 435 kr per person (minimum 20 personer)

Purity Distillery

Purity Distillery är ett familjeföretag med passion för kvalitet, hållbarhet och oförglömliga smaker. De värdesätter gamla traditioner och destillerar med stort tålamod all sprit hos oss på Ellinge Slott. Samtidigt förstår man utifrån lång erfarenhet och kvalitetstänkande betydelsen av att utvecklas och följa aktuella trender. Purity´s fokus ligger alltid på att genom noggrant utvalda ekologiska ingredienser och spännande kryddkombinationer, göra varenda droppe till en unik smakupplevelse.

Därför har Purity Distillery vunnit över 239 internationella utmärkelser med sin vodka och gin!